Salted Caramel Biskvier
Lycka till!
Mängd: ca 30 små biskvier, 10-15 stora
Botten
140 g mandelmassa
35 g äggvitor (1 st)
65 g strösocker (0,75 dl)
Kola
1 burk kondenserad mjölk, ca 400 g
Smörkräm
100 g smör
1 äggula
2 tsk kakao
20 g florsocker
100-150 g kola
150-200 g mörk choklad
Gör så här:
Botten
Sätt ugnen på 175˚.
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Spritsa ut runda bottnar på bakplåtspapper.
Bottnarna kommer att bli ganska mycket större i ugnen.
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 min.
Grädda i 15-20 min tills de fått en gyllenbrun färg på ytan.
Kola
Fyll en stor kastrull med vatten.
Lägg i burken med kondenserad mjölk, den ska ligga ned (alltså inte stå på botten eller locket.)
Låt detta koka utan lock i ca 3 h.
Fyll på med vatten då och då så att det alltid täcker burken.
Rulla också runt burken ibland så att olika sidor ligger bot botten av kastrullen.
Låt svalna.
Smörkräm
Vispa smör i några minuter tills det är vitt och fluffigt.
Vispa i sockret och kakaon och sen äggulan.
Blanda i kolan.
Ihopsättning
Spritsa ut en klutt smörkräm på varje bottens undersida.
Spritsa också in lite kola med en liten tyll så att det blir en kolagömma.
Jämna ut ytan med en sked genom att 'dra ned' smörkrämen till kanten av botten.
Låt stå i kylskåpet tills smörkrämen har hårdnat.
Smält chokladen och häll upp i ett litet glas eller skål så att det blir lättare att doppa biskvierna.
Ta ut biskvierna från kylen.
Doppa dem genom att sätta en kniv i botten och doppa smörkrämen i chokladen.
Droppa av överflödig choklad.
Sprinkla på lite flingsalt.
Ställ i kylskåp igen så att chokladen stelnar.
Njut!
skriven
Hallihallå! Jag vill jättegärna testa dom här! men jag funderade bara på hur det är med kolan. Om man blandar i den i smörkrämen, och sen ska man spritsa i en kolagömma. Ska man spara lite av kolan innan man har i den i smörkrämen? :-)