Klassiska Biskier
Dessa små bakverk är nog en av mina favoriter. Smakerna är så goda och de olika konsistenserna gör det intressant. Ett måste året om!
Ingredienser:
Mandelbotten
200 g mandelmassa
2 små äggvitor
1 dl strösocker
Smörkräm
250 g normalsaltat smör
80 g florsocker (ca 1,5 dl)
2,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
150 g mörk choklad
Gör så här:
Mandelbotten
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Spritsa ut bottnar på bakplåtspapper ungefär lika stora som femkronor, de expanderar i ugnen.
Låt bottnarna stå i rumstemperatur i ca 30 min.
Grädda på 175˚ i ca 15-20 min. De ska vara gyllenbruna på ytan.
Smörkräm
Vispa smöret, tillsätt florsocker, kakao och vaniljsocker lite i taget.
Vispa länge, ca 5 min, vi vill ha så mycket luft i krämen som möjligt.
Blanda i äggulorna.
Ihopsättning
Fördela smörkrämen på undersidan av bottnarna, ca 1 msk på varje.
Använd en stor sked för att jämna ut ytan. Dra från mitten ner till kanten så att du får rund yta.
Ställ in i kylen i minst 30 min.
Smält chokladen, häll i en liten skål som biskvierna får plats att doppas i. Se till att chokladen inte är för varm när du doppar då smörkrämen kommer smälta och lämna en ful yta.
Stick in en vass kniv i botten och doppa i chokladen.
Låt stelna i kyl.
Njut!

25-30 st biskvier
Ingredienser:
Mandelbotten
200 g mandelmassa
2 små äggvitor
1 dl strösocker
Smörkräm
250 g normalsaltat smör
80 g florsocker (ca 1,5 dl)
2,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
150 g mörk choklad
Gör så här:
Mandelbotten
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Spritsa ut bottnar på bakplåtspapper ungefär lika stora som femkronor, de expanderar i ugnen.
Låt bottnarna stå i rumstemperatur i ca 30 min.
Grädda på 175˚ i ca 15-20 min. De ska vara gyllenbruna på ytan.
Smörkräm
Vispa smöret, tillsätt florsocker, kakao och vaniljsocker lite i taget.
Vispa länge, ca 5 min, vi vill ha så mycket luft i krämen som möjligt.
Blanda i äggulorna.
Ihopsättning
Fördela smörkrämen på undersidan av bottnarna, ca 1 msk på varje.
Använd en stor sked för att jämna ut ytan. Dra från mitten ner till kanten så att du får rund yta.
Ställ in i kylen i minst 30 min.
Smält chokladen, häll i en liten skål som biskvierna får plats att doppas i. Se till att chokladen inte är för varm när du doppar då smörkrämen kommer smälta och lämna en ful yta.
Stick in en vass kniv i botten och doppa i chokladen.
Låt stelna i kyl.
Njut!



skriven
Mums, så gott!