Krispiga och Sega Maränger

Det finns tusentals recept på maränger men detta är ett recept som man alltid kommer lyckas med. Man är oberoende av antalet äggvitor och deras storlek vilket är toppen! Det enda du behöver är en köksvåg. Om du inte har det rekommenderar jag verkligen att du investerar i den, speciellt om du bakar mycket.
Dessa maränger blir härligt krispiga på utsidan och mjuka och sega i mitten. Lycka till!

Maräng

Ingredienser:
Äggvitor - valfritt antal t.ex 65 g
Strösocker - dubbla vikten av äggvitor t.ex 130g
Nypa salt
1 tsk vaniljsocker per äggvita

Gör så här:
Väg dina äggvitor. Två äggvitor ger ungefär en plåt med minimaränger.
Mät upp strösockret. Tillsätt saltet i samma skål.
Vispa äggvia, börja långsamt och öka hastigheten efter hand. Detta är enklast att göra med maskin eller elvisp.
Innan du börjar vispa ta ett papper med några droppar vitvinsvinäger eller citron och torka av bunken och vispen du ska använda.
När du fått ett fast skum tillsätter du en tesked strösocker i taget medan du vispar.
Vispa marängen i ca 5 min. Stäng av maskinen och ta lite maräng mellan tummen och pekfingret. Fortsätt vispa en stund om du kan känna sockerkornen mellan fingrarna.
Tillsätt vaniljsockret och vispa i några sekunder.
Klicka ut på bakplåtspapper eller spritsa minimaränger som på bilden. Ett bra tips är att spritsa lite maräng under bakplåtspappret varje hörn för att hålla det på plats.
Om du känner dig extra lyxig kan du placera en minimarshmallow under varje maräng.
Grädda på 100 grader i 30-40 min beroende på storlek.
 
1 Viktoria Grönqvist Alvin:

skriven

Vad enkelt det låter! Ska testa dessa någon dag.

Svar: Gör det, det sa slurp när familjen fick smaka!
Ebba Arnesson

Kommentera här: