Fantastiskt God Chokladtårta
Du behöver: En springform med diametern 20 cm eller en kvadratisk form ca 18x18 cm.
Mängd: Räcker till ca 15 pers.
Ingredienser:
Botten
85 g kakao
190 g vetemjöl
300 g socker
1 1/2 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
170 ml mjölk
1 msk vitvinsvinäger eller citron
175 ml varmt vatten eller kaffe
3 msk naturell olja
Frosting
175 g smör
170 g philadelphia
2 msk kakao
275 g florsocker
1/4 tsk salt
250 g mörk eller ljus choklad
180 g crème fraiche
Gör så här:
Botten
Sätt ugnen på 175˚.
Smöra insidan på en rund form 20x20 cm eller en kvadratisk form 18x18 cm.
Lägg ett bakplåtspapper i botten.
Bröa formen med kakao.
Mät upp alla torra ingredienser och rör ihop de.
Tillsätt de blöta ingredienserna och vispa på låg hastighet i 1-2 min så att du får en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.
Låt svalna på galler.
Frosting
Smält chokladen över ett vattenbad.
Vispa smör tills det ljusnar i färg och blir fluffigt.
Tillsätt Philadelphia och vispa.
Sikta i kakao, florsocker och salt och vispa på låg hastighet.
Blanda i den avsvalnade chokladen.
Vispa i crème fraichen.
Om du ställer den i kylskåpet kommer frostingen hårdna.
Ihopsättning
Lägg en botten på det fatet du vill servera på.
Klicka ut en del av frostingen och gör ett jämt lager.
Lägg på nästa botten.
Häll på resten av frostingen, fördela jämt över hela tårtan och gör en fin yta.
Lycka till!