Underbara Blondies
Blondies med Vit Choklad och Röda Vinbär
Den här kakan var något bland det godaste jag har ätit på länge. Konsistensen var fluffig, mjuk och saftig, sådär så att det smälter i munnen. Härlig, söt smak av chokladen, en liten crunch på ytan av sockret som man strör på, och även syra från vinbären. Helt enkelt en perfekt kombination och ett recept som du behöver sätta på måste-baka-listan. Lycka till!
110 g rumstempererat smör
1 dl + 2 msk strösocker
1 ägg
2,8 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
70 ml mjölk
100 g vit choklad
50-150 g röda vinbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175˚.
Klipp till bakplåtspapper till en kvadratisk form, 20x20 cm.
Vispa smör och socker krämigt.
Tillsätt ägget och vispa.
Rör ihop mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och blanda ned smeten.
Rör ned mjölken.
Hacka vit choklad och blanda i smeten.
Häll ut i formen och fördela vinbären på ytan.
Strö över 2 msk strösocker.
Grädda i ca 30 min.