Biskvier med Lime och Vit Choklad
Lycka till!


Botten
140 g mandelmassa
35 g äggvitor (1 st)
65 g strösocker (0,75 dl)
Smörkräm
100-150 g limecurd (recept finns under 'Cupcakes med vit choklad och lime')
125 g smör
1 äggula
40 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
150-200 g vit choklad
Gör så här:
Botten
Sätt ugnen på 175˚.
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Spritsa ut runda bottnar på bakplåtspapper.
Bottnarna kommer att bli ganska mycket större i ugnen.
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 min.
Grädda i 15-20 min tills de fått en gyllenbrun färg på ytan.
Smörkräm
Vispa smöret i några minuter tills det är vitt och fluffigt.
Vispa ned sockret och sedan äggulan.
Rör även i limecurden efter smak.
Ihopsättning:
Spritsa ut en klutt smörkräm på varje bottens undersida.
Med hjälp av en sked jämna ut ytan genom att dra från mitten och ner till kanten.
Ställ i kylskåp.
Smält chokladen och häll upp i ett litet glas eller skål så att det blir lättare att doppa biskvierna.
Ta ut biskvierna från kylen.
Doppa dem genom att sätta en kniv i bottenn och doppa smörkrämen i chokladen.
Droppa av överflödig choklad,
Ställ i kylskåp igen så att chokladen stelnar.
Dekorera om du vill!

