Biskvier med Lime och Vit Choklad

Dessa gulliga små bakverk ett måste i din bakrepertoar. De är en av mina favoriter just för att de är så söta och goda och dessutom innehåller olika texturer som gör det intressant att äta. Det finns också så många smaker och variationer, det är bara att öppna ditt kreativa smaksinne! 

Lycka till!

Ingredienser:

Botten
140 g mandelmassa
35 g äggvitor (1 st)
65 g strösocker (0,75 dl)

Smörkräm
100-150 g limecurd (recept finns under 'Cupcakes med vit choklad och lime')
125 g smör
1 äggula
40 g florsocker
1 tsk vaniljsocker

150-200 g vit choklad

Gör så här:

Botten
Sätt ugnen på 175˚.
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Spritsa ut runda bottnar på bakplåtspapper.
Bottnarna kommer att bli ganska mycket större i ugnen.
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 min.
Grädda i 15-20 min tills de fått en gyllenbrun färg på ytan.

Smörkräm
Vispa smöret i några minuter tills det är vitt och fluffigt.
Vispa ned sockret och sedan äggulan.
Rör även i limecurden efter smak.

Ihopsättning:

Spritsa ut en klutt smörkräm på varje bottens undersida.
Med hjälp av en sked jämna ut ytan genom att dra från mitten och ner till kanten.
Ställ i kylskåp.
Smält chokladen och häll upp i ett litet glas eller skål så att det blir lättare att doppa biskvierna.
Ta ut biskvierna från kylen.
Doppa dem genom att sätta en kniv i bottenn och doppa smörkrämen i chokladen.
Droppa av överflödig choklad,
Ställ i kylskåp igen så att chokladen stelnar.
Dekorera om du vill!

 

Kommentera här: