Key Lime Pie Bars

Digestive botten med limefyllning

Om du gillar citron/lime, cheesecake och paj är det här perfekt. Du bara måste göra dessa bars. Dem är krämiga och smakar fantastiskt. Tänk dig en blandning mellan citronpaj och cheesecake, blir det bättre?
Går utmärkt att göra i pajform eller som cupcakes!
 
Ingredienser:
Botten
150 g digestivekex
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
60 g smält smör

Fyllning
60g philadelphia
skal från 1,5 lime
1 äggula
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g/ml)
1 krm salt
0,8 dl limejuice (juice från ca 3 st lime)

Gör så här:
Botten
Sätt ugnen på 165 grader.
Klä en 20x20 cm form med aluminiumfolie.
Mixa sönder kexen i en matbredare.
Tillsätt salt, vaniljsocker och ringla i smöret och mixa dessa.
Häll ut smulorna i formen och pressa till ett jämnt lager.
Grädda i 15? min.

Fyllning
Blanda samman philadelphia, salt och limeskal.
Häll i kondenserade mjölken och blanda till en slät smet.
Mixa i äggulan.
Tillsätt limejuicen och blanda försiktigt.
Häll smeten på den varma botten och grädda på samma gradantal i ca 20 min.
När det gräddats klart låt stå i rumstemperatur i 1-2 h, sätt sedan i kylen i minst 2 h.
Skär kakan i bitar, små eller stora, du väljer.
Dekorera med t.ex vispad grädde, dekorationer av sockerpasta och limeskal.
Går bra att frysa.
Lycka till!
1 Anonym:

skriven

Såååå goda!

Kommentera här: