Glutenfria chokladkakor

Efter nästan en månad av ingen bakning är det extra roligt att stå i köket igen. Idag blev det mäktiga chokladkakor som är både glutenfria, laktosfria (om man tar bort chokladen) och väldigt enkla att göra. Det går bra att tillsätta nötter, mintchoklad, marshmallows, kokos - ja, nästan vad som helst. Låt kreativiteten ta över :) Lycka till!
 
 
Ingredienser:
210 g florsocker
45 g kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
100 g hackad mörk choklad                                                                                                                                                                     

Gör så här:
Sätt ugnen på 180˚.
Mät upp florsocker, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke och rör samman dessa.
Tillsätt äggvitorna och blanda. Smeten ska vara ganska rinnig, som sirap ungefär.
Rör i den hackade chokladen.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper, ca 1 msk smet för varje kaka.
Grädda i 12-14 min i mitten av ugnen.

 
1 Mo:

skriven

Supergoda chokladkakor som bara smakar mer!!!!

2 Mo:

skriven

Godaste chokladkakor som bara smakar mer!

Svar: Tack för alla kommentarer Mollimonkan! 😉
Ebba Arnesson

3 Anna:

skriven

Håller med Mollimonkan. Smakar mer...Mmm!

Kommentera här: