Lyxig Chokladglass

Om du gillar choklad måste du ge detta recept ett försök. Med den lena konsistensen och mäktiga chokladsmaken blir glassen nära på oemotståndlig. 
Det går utmärkt att ha i hackad choklad, minimarshmallows, nötter eller krossade kakor, nästan vad som helst, låt fantasin bestämma!

I skålen på bilden syns en dubbel sats.

Chokladglass
4-6 portioner

Ingredienser:
100 g strösocker
4 äggulor
1/4 tsk salt
240 ml mjölk
240 ml grädde
35 g kakao
50 g mörk eller mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Vispa strösocker, äggulor och salt till en fast och fluffig konsistens.
Blanda mjölk grädde och kakao i en kastrull och låt koka upp. När mjölken börjar bilda ett skum dra av från plattan.
Häll mjölkblandningen sakta över äggen, var noga med att vispa hela tiden.
Tillsätt den smälta chokladen.
Häll tillbaka glassmeten till kastrullen och värm blandningen till 77 grader.
Häll tillbaka blandningen i bunken genom en sil för att få bort eventuella klumpar.
Rör i vaniljsockret.
Låt svalna i kyl i minst 2 h, helst över natten då alla smaker får stå till sig och blomma.
Följ instruktionerna på din glassmaskin.
Servera med t.ex maränger (recept i förra inlägget).

Lycka till!
 
1 Anonym:

skriven

Åh vad gott det låter! Dock så har jag ingen glassmaskin... :( //Ditt största fan

Svar: Claudia? Okej, gå in på Youtube och sök på Gemma Stafford Ice Cream kan du hitta recept som inte behöver glassmaskin! :)
Ebba Arnesson

2 Anonym:

skriven

När kommer fler recept? Btw älskar din blogg!

3 Anna:

skriven

Otroligt god! Fick den stora äran att äta din goda glass, och jag är rätt kräsen när det kommer till chokladglass.../Anna

Kommentera här: