Franska makroner med smörkräm
Makroner är små söta bakverk som är jag tycker är väldigt roliga att baka. Det är lite knepigt i början men efter några försök får man in snitsen. Det finns oändligt många smaker och fyllningar och nedan två supergoda förslag. I helgen bjöd jag på dessa och dem var väldigt populära!

Makron
Ingredienser:
Äggvita Strösocker Florsocker Mandelmjöl
1 st (30-35g) 15g 75g 35g
2 st (ca 65g) 30g 130g 70g
3 st (95-100g) 45g 205g 105g
4 st (ca 135g) 60g 280g 140g
en nypa salt
1/2 tsk vaniljsocker för varje äggvita
Gör så här:
(Läs gärna "Tips och Tricks För Den Perfekta Makronen")
Gör rent din utrustning med vitvinsvinäger eller citron.
Vispa äggvitorna, börja på låg hastighet och öka efter hand.
När äggvitorna har bildat ett fast skum tillsätt strösockret och salt lite i taget medan du vispar.
Vispa i karamellfärg nu om du vill ha det.
Sikta i florsocker och mandelmjöl vänd i dessa i marängen.
Gör 50-60 vändningar, då borde konsistensen vara bra, tänk att det ska vara som en sockerkakssmet.
Lägg smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa önskad storlek på bakplåtspapper.
Banka plåten mot hård yta för att ta bort eventuella luftbubblor.
Låt makronerna stå i rumstemperatur i ca 30 min.
Grädda i nedre delen på 150 grader i ca 12-14 min.
Kom ihåg att temperatur och tid bara är en rekommendation!

Smörkräm med smak av hallon och vit choklad
till 4 äggvitor
Ingredienser:
100g smör
1 äggula
1/2 dl florsocker
nypa salt
2-3 msk hallonsylt
50 g vit choklad
Gör så här:
Smält chokladen.
Vispa smöret länge tills det blivit vit och fluffigt.
Vispa i äggulan.
Dela smeten i två bunkar, ungefär lika mycket i varje.
Tillsätt chokladen och nypa salt i ena bunken och vispa.
Sila sylten och tillsätt i smörkrämen tillsammans med florsocker och salt.
Spritsa ut på ett skal och tryck på ett annat och makronerna är färdiga.
Lycka till!


skriven
Godast i stan!!